open-tech informatika kft

Üzleti intelligencia BLOG

Üzleti éleslátás

A felhasználók azt gondolhatják, hogy a szoftverszállítók túlzott felhajtást gerjesztenek az üzleti éleslátás, mint az üzleti intelligencia megoldások egyik legnagyobb előnye körül. A legmagasabb megtérüléssel rendelkező analitikai bevezetések legnagyobb hozzáadott értéke az, hogy megfelelő közelségbe hozták az adatokat a döntéshozókhoz, ezáltal lehetőséget teremtve számukra, hogy új lehetőségeket találjanak a bevételek növeléséhez és a költségek csökkentéséhez.

Az analitikai megoldások alapvetően három területen növelik az üzleti éleslátást:

  • Bevételek: minél többet tudnak a vezetők arról, hogy az ügyfeleik mit és miért vásárolnak, annál jobban képesek gyorsítani az értékesítési ciklust, előmozdítani a keresztértékesítéseket és maximalizálni az árakat.
  • Fedezet: mivel részletes adatokat tudnak szolgáltatni az eladott termékekhez kapcsolódó költségekről, az analitikus alkalmazások segítenek azonosítani a döntéshozók számára a legmagasabb fedezettel rendelkező termékeket, hogy a megfelelő termékekre tudják helyezni a hangsúlyt, ezáltal pedig emelni a cégszintű profitot.
  • Költségek: a működési költségek szintén fontosak, hiszen minél több költségcenter vagy üzletág vezetője ismeri meg részletesen a működési költségeit egy üzleti intelligencia bevezetés eredményeképp, annál hatékonyabban tudják csökkenteni a felesleges vagy alacsony hozamú kiadásokat.

Produktivitás

Habár a hatékonyabb döntéshozatal, valamint a fejlettebb bevétel- és költségelemzés a magas megtérülésű üzleti intelligencia bevezetések mozgatórugói, a produktivitás növelése szintén fontos. Az analitikai alkalmazások széleskörű rendelkezésre állásától függetlenül, a legtöbb vállalat továbbra is manuális riportolási, elemzési, tervezési és pénzügyi zárási folyamatokkal működik. Az egyik ok, amiért analitikai alkalmazások bevezetése olyan jövedelmező beruházás, az a képesség, hogy segítségükkel kiválthatók és részben vagy akár egészben automatizálhatók a manuális folyamatok az analitikában, ezzel felgyorsítva a döntéshozók elemzési folyamatait.

Az üzleti intelligencia mindenkié

Az üzleti intelligencia előnyei nem szektor vagy méret specifikusak. Az analitikai alkalmazások bevezetésén magas megtérülést realizáló vállalatok között megtalálhatók kormányhivatalok, szociális szolgáltatók, közhasznú társaságok és több iparág profitorientált vállalkozásai is.

Tetszett? Oszd meg!
Facebook
Linkedin
Pinterest
EMAIL
PRiNT