Tapasztalati BI Workshop

A workshop célja hogy valós az ügyfélnél meglévő problémákra alapozva ismertessük meg az üzleti intelligencia alapjait a résztvevőkkel.
A workshopon mentorállással (coaching-al) segítjük a résztvevőket a meghatározott feladat végrehajtásában.

Kiknek szól az BI workshop?

A BI workshop elsősorban kontrollereknek, üzleti- és stratégiai elemzőknek, és mindazoknak szól, aki elemzéseket, riportokat készítenek.

Milyen témákkal foglalkozunk?

Workshop feladatkörének meghatározás és vezetői elragadtatása.

Ahhoz hogy a workshop sikeres legyen ismernünk kell a majdani felhasználók valós igényeit. Ezért a workshop elején szükségünk lesz egy rövid egyeztetésre a vezetőkkel, abból a célból hogy elfogadtassunk velük a megvalósítani kívánt feladatot.

Adatgyűjtés, adattisztítás automatizálása.

Az adatelemzői, kontrolling munka jelentős részét teszi ki az adatok kívánt elemezhető formára hozása. Ebben a részben ennek az eddig jellemzően manuális munkának az automatizálását fogjuk meg tanulni.

Adatmodell elkészítése és feltöltése.

Minden üzleti intelligencia alkalmazásban van egy kiindulás ami a forrás adatok és van egy cél ami a riport igények, dashdoardok kiszolgálása. Ebben a részben fogjuk kialakítani az az adatmodellt ami képes ezt kiszolgálni. Itt kell megterveznünk a szükséges adattranszformációkat is.

Vezérlőpultok (dashboard) és jelentések készítése.

Az üzleti intelligencia rendszerekben a felhasználók jellemzően csak ezzel a réteggel találkoznak. Itt az Power BI segítségével fogunk vizualizációs elemeket, listákat készíteni.

Milyen eszközökre lesz szükség?

Minden résztvevőnek szüksége van saját számítógépre (minimálisan 2 GB RAM-al) a Microsoft Power BI Desktop friss verziójában elvégezhető. A dashboardok készítéséhez Microsoft Power BI Desktopra lesz szükség.
A résztvevőknek szükséges hogy legyen magas-szintű Excel tudása is, valamint ismerjék a felhasználásra kerülő adatokat.

Amennyiben további kérdése van keressen meg bennünket. Személyes konzultáció keretében pontosan meghatározzuk a cége szükségleteinek megfelelő megoldást.