Adattárház és üzleti intelligencia (BI) tanácsadás

A jelenlegi gazdasági környezet fokozott odafigyelést igényel a cégek döntéshozóitól, hiszen döntéseik jelentősen befolyásolhatják cégük rövid és hosszú távú jövőjét is.

Különösen nagy előnyhöz jutnak azok a cégek, melyeknél minden fontos információ a vezetés birtokában van, mielőtt egy döntést meghozna.

A cégek napi működése alatt keletkező adatok versenyelőnyt jelentő módon hasznosítható adattárházak létesítésével.

Ez tulajdonképpen egy olyan speciális adatbázis, amelyet más adatbázisokból töltenek fel.

Az adattárházak speciális tervezési elvek alapján épülnek fel, ennek következtében pedig strukturált, elemző, testre szabható lekérdezéseket lehet elvégezni a segítségükkel.

Az adattárházakkal gyors, megbízható lekérdezéseket végezhetünk a szervezeti területek között. De akár ad hoc összevetésekre, elemzésekre is lehetőséget biztosít.
Az üzleti intelligencia megoldások bevezetésével és azok megfelelő kihasználásával növelhetőek a céget működési hatékonyság.

Az üzleti intelligencia megoldások leggyakrabban a kockázatkezelési (banki risk management, biztosítói aktuáriusi), értékesítési, kontrolling (tervezési, beszámolási) és pénzügyi jelentéskészítési területet támogatják.

Alkalmazott techológiák:  Microsoft Power Query, PowerPivot, Microsoft Power BI, Oracle SQL, PL/SQL, ODI, MSSQL, T-SQL, SSAS, Talend, Pentaho, Jaspersoft, SAS,  PowerDesigner, Sparx Enterprise Architect,