open-tech informatika kft

Üzleti intelligencia BLOG

Üzleti intelligencia szakértőként tudjuk, hogy a projektek sikere szempontjából mennyire fontos a stakeholderek bevonása – már a projekttervezési fázisban. Hogyan lehet ezt jól csinálni?

Első lépésként azonosítjuk az érdekelt feleket. Az érdekeltek közé tartozhatnak a menedzserek, vezetők, az IT kollégák és a felhasználók. A tervezési fázisban megkeressük azokat az érdekelt felet, akire a BI-megoldás hatással lesz és felvesszük a kapcsolatot velük.

Meetingeket szervezünk az érdekelt felekkel. Áttekintést adunk a tervezett üzleti intelligencia projekt célkitűzéseiről. Elmondjuk, hogy ez milyen előnyökkel jár a vállalat és az érintettek számára.

Visszajelzést is kérünk: megkérdezzük az érintetteket a saját igényeikről és elvárásaikról. Ezek a visszajelzések sokat segítenek a projekt irányának kijelölésében.

Sok érintett van, akiknek sokféle elvárása van. Az Open-Tech Informatikánál sokat foglalkozunk azzal, hogy menedzseljük az elvárásokat. Ez szinkronban tartja az elvárásokat és a realitásokat.

Ez a munka segít megalapozni azt, hogy mindenki egy oldalon álljon, és mindenki tudja, mire számíthat a projekt során.

07/23

Tetszett? Oszd meg!
Facebook
Linkedin
Pinterest
EMAIL
PRiNT